13-7-2019 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κ.Ε.Λ.Δ.

13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΙΓΙΝΑ
1η μέρα 13/7: Πειραιάς – Αίγινα
Συγκέντρωση περίπου στις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο το οποίο θα αναχωρήσει γύρω στις 10:00(αναμένουμε τα καινούρια δρομολόγια) για την Αίγινα. Άφιξη στην Αίγινα ,επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού με την ξεναγό μας. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά το οποίο βρίσκεται μόλις 1 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο. Μέσα στο ψηλό τείχος που το περικλείει υπάρχουν δύο ναοί. Το καταπράσινο περιβάλλον του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους προτιμάται το νεότερο αυτό Μοναστήρι από προσκυνητές που αναζητούν τη γαλήνη και την εσωτερική αναζήτηση. Κατόπιν προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας Αθηνάς(6€) , είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που μπορεί κανείς να δει στο νησί της Αίγινας. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160 μ, περιτριγυρίζεται από πεύκα και ξεχωρίζει για τη μοναδική ενέργειά του. Από τους Προϊστορικούς κιόλας χρόνους αποτελούσε έναν μοναδικό τόπο λατρείας. Το ιερό του όμως ήκμασε κατά τους Αρχαϊκούς Χρόνους, όταν οικοδομήθηκαν στην ίδια θέση τρεις ναοί με τον τελευταίο στη σειρά να διατηρείται μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αγία Μαρίνα και στο ξενοδοχείο μας «Katerina Hotel». Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή για μπάνιο στην παραλία του οικισμού που είναι η πρώτη παραλία στην ιστορία της Αίγινας και του Αργοσαρωνικού που βραβεύτηκε το 2013 με γαλάζια σημαία. Γύρω στις 20.00 αναχώρηση για την εκδήλωση του ΚΕΛΔ στην περιοχή της Αιγινήτισσας και φαγητό στην γραφική ταβέρνα της περιοχής με την μαγευτική θέα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.
2η μέρα 14/7: Αίγινα – Πειραιάς
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχώρηση για προσκύνημα στην ιερά μονή του Αγίου Νεκταρίου, αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή, στο οποίο ασκήτεψε η Οσία Αθανασία. Αυτό το εγκαταλελειμμένο Μοναστήρι αποφάσισε ο Άγιος Νεκτάριος στα 1904 να αναστυλώσει και να στεγάσει τη Μονή της Αγίας Τριάδας. Έπειτα αναχώρηση για την Πέρδικα και ελεύθερος χρόνος για βαρκάδα(6€), μπάνιο στο νησάκι της Μονής. Αναχώρηση για την πόλη της Αίγινας και ελεύθερος χρόνος για φαγητό αφού προηγηθεί στάση και επίσκεψη στο Μουσείο του Χρήστου Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ού αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Μουσείο Χρήστου Καπράλου στην Αίγινα φιλοξενεί στις αίθουσες και στον υπαίθριο χώρο του σημαντικό αριθμό έργων όλων των περιόδων του καλλιτέχνη από το 1963 έως το 1993, διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν κυρίως στο νησί της Αίγινας. Χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών (ξύλο, χαλκό, μάρμαρο, τοπικό πωρόλιθο, γύψο κ.ά.), ο Χρήστος Καπράλος έχει να παρουσιάσει μεταξύ άλλων πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, κεραμικά και τερακότες.
Ελεύθερος χρόνος μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο για τον Πειραιά περίπου στις 19:00. Επιστροφή στην Αθήνα μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά με όμορφες εικόνες από την διήμερη εκδρομή μας και σχεδιάζοντας την επόμενη!