ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ ΤΣΕΡΚΕΖΟΓΛΟΥ: “Ο ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ” (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σπάρτη 3ος π.Χ. αιώνας.

Μέσα από τα µάτια ενός νέου άνδρα, απόγονου ειλώτων της Σπάρτης, ξετυλίγεται η µεγαλειώδης και άγνωστη ιστορία των σπουδαίων βασιλέων-ηγετών της Σπάρτης Άγη Δ’ και Κλεοµένη Γ’. Ο Αγάθων, από τύχη, είναι ο αγγελιαφόρος των βασιλέων και χάρη στην εχεµύθειά του, τη διαίσθηση και την ευφυία του γίνεται σύµβουλός τους και µάρτυρας σπουδαίων γεγονότων. Ο Αγάθων συµµετέχει µε όλη του την καρδιά και τη δύναµη στην πρώτη και µοναδική κοινωνική επανάσταση του αρχαίου ελληνικού κόσµου, µε εµπνευστές και πρωτεργάτες τους βασιλείς της πόλης του, αγωνιζόµενος µαζί τους για τη δηµιουργία µιας κοινωνίας ελεύθερων ανθρώπων. Στην προσπάθεια µεταλαµπάδευσης της νέας ιδεολογίας, της κατάργησης του δουλοκτητικού συστήµατος και της διαγραφής των χρεών του εξαθλιωµένου πληθυσµού, ο Αγάθων γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο της Δανάης και ακολουθώντας τον Κλεοµένη Γ’ θα συµµετάσχει σε όλες τις πολεµικές αναµετρήσεις της εποχής ενάντια στον Άρατο, ηγέτη της Αχαϊκής Συµπολιτείας και στην ισχυρότερη στρατιωτικά δύναµη της εποχής, τους Μακεδόνες, µε ηγέτη τον Αντίγονο Δώσωνα. Η τελική αναµέτρηση δεν θα αργήσει να έρθει στη Σελλασία. Το όραµα του Κλεοµένη Γ’ και του λαού του, που τον εµπιστεύεται και τον λατρεύει, θα νικήσει ή θα συντριβεί;

Ένα ιστορικό µυθιστόρηµα µε φόντο την αρχαία Σπάρτη της παρακµής και την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αναγέννησής της. Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιτιθέµενα συµφέροντα, πολιτικό και διπλωµατικό παρασκήνιο, µάχες για την εξουσία, προδοσίες και χαµένοι έρωτες στη δίνη των πολέµων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Φεβρωνία Τσερκέζογλου-Δρίβα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι έγγαµη και µητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στη Νοµική Σχολή του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης και αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια εργάσθηκε ως δικηγόρος έως το 1991, οπότε και διορίστηκε Δικαστής πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης. Σήµερα είναι Πρόεδρος Εφετών. Παράλληλα µε την εργασιακή της ενασχόληση, αγαπούσε πολύ τη λογοτεχνία, κυρίως την ιστορία και το ιστορικό µυθιστόρηµα.Έτσι, αποφάσισε να συγγράψει το πρώτο της ιστορικό µυθιστόρηµα, που έχει ως θέµα την αρχαία Σπάρτη της παρακµής του 3 ου π.Χ. αιώνα και τους σπουδαίους βασιλείς της Άγη Δ’ και Κλεοµένη Γ’. Στόχος της µε τη συγγραφή του µυθιστορήµατος αυτού είναι η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων και σπουδαίων ιστορικών προσωπικοτήτων, που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και αποτελούν κρυµµένα ιστορικά µυστικά.

e-mail: fevroniats@yahoo.gr.

Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Μυθιστορήματα, Νέες Κυκλοφορίες.

Συγγραφέας      Φεβρωνία Τσερκέζογλου

Σελίδες 578.   Διαστάσεις 14×21 cm.   Βάρος 0.5 kg