<<Ο ΚΕΛΔ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ>>. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΨΥΡΡΗ) 2/10/2021.

«ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΗΛΙΕ  ΝΟΗΤΕ»

Ο ΚΕΛΔ   ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ   ΚΑΙ ΤΙΜΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ   2   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2021

(Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ψυρρή )

Παρουσιαστής, ο ηθοποιός  Βασίλης  Παλαιολόγος.

Χαιρετισμοί:

Πανοσιολογιότατος  Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου.

Εκπρόσωπος Δήμου Αθηναίων: Χρήστος Τεντομάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων .

Ανάγνωση χαιρετισμού της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β ΄, Αδαμαντίας Λιάπη από την Πρόεδρο του ΚΕΛΔ  Σοφία Λιγνού,  Πρόεδρο  Εφετών.

Ανάγνωση Ψηφίσματος  για τον Μίκη Θεοδωράκη από τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΛΔ, Αθανάσιο Νικολόπουλο, Πρόεδρο Εφετών .

——————————————————————————-

Εκτέλεση μουσικών έργων από την ανατρεπτική μουσικοσυνθέτη διεθνούς εμβέλειας, Ζωή Τηγανούρια:

1. ΚΛΕΦΤΙΚΟΣ (Νίκου Σκαλκώτα)

2. GREEK MOUNTAINS (σύνθεση Ζωή Τηγανούρια)

3. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΑΗΜΟΣ, (σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη)

 

-Ποιητική απόδοση του Ορφικού Ύμνου προς τη Δικαιοσύνη από τον Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων Σταμάτη Γιακουμή, που τον απαγγέλλει ο ίδιος  .

-Απαγγελία του ποιήματος <<Δίνω το χέρι στη Δικαιοσύνη >> του Οδυσσέα Ελύτη από την ποιητική συλλογή << Ήλιος ο Πρώτος >> από το ιδρυτικό μέλος του ΚΕΛΔ, Εφέτη, Μυρτώ Τζεφεράκου .

-Λίγα λόγια για τη Δικαιοσύνη από το ιδρυτικό μέλος του ΚΥΚΛΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, Αρεοπαγίτη, κα Μαριάνθη Παγουτέλη .

-Απαγγελία του ποιήματος του Δημήτρη Ορφανίδη << Μagister res publicae >> από την ποιητική του συλλογή με τίτλο << Τρίτος Κύκλος Αρδεύσεων >> , Εκδόσεις Ελκυστής, 2020,  από το μέλος του ΚΕΛΔ , Μαρία  Λύγκα , Εφέτη .

 

Ερμηνεία τραγουδιών από την κορυφαία ερμηνεύτρια και ηθοποιό Φωτεινή Δάρρα  που μας έκανε την τιμή να συμμετάσχει στην εκδήλωσή μας άρτι αφιχθείσα από την Κύπρο, στην οποία συνέπραξε σε συναυλία με τη συμφωνική ορχήστρα  της  Κύπρου .

 

-Απαγγελία του ποιητικού αφηγήματος << Η σιδερένια μου ντουλάπα >> του Αθανασίου Δαββέτα, Προέδρου Εφετών και Κοσμήτορα του  ΚΕΛΔ, από τον ίδιο .

-Απαγγελία ποιημάτων από την Eφέτη και μέλος του ΚΕΛΔ , Ελένη Σκριβάνου, του δικού της ποιήματος με τίτλο << Το πρόσωπο της Δικαιοσύνης >> και του ποιήματος του Βύρωνα Λεοντάρη με τίτλο <<Περί δικαιοσύνης >> .

-Απαγγελία ποιημάτων του Γενικού Γραμματέα του ΚΕΛΔ, Εφέτη , Δημήτρη Ορφανίδη , με τίτλο << Επαγγελματική κρίση >> που πρωτοδημοσιεύτηκε στο πρώτο Ανθολόγιο του ΚΕΛΔ, << Ποιητική Αδεία >> και του ποιήματος με τίτλο <<Έγνω>> από την ποιητική του συλλογή << Τρίτος Κύκλος Αρδεύσεων >>, από τον ίδιο .

-Ανάγνωση  αποσπάσματος  από το δοκίμιό του με τίτλο << Το Δίκαιο και η Ισχύς στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου >>, εκδόσεις Δρόμων, 2021, από το μέλος και Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων, Οδυσσέα Σπαχή .

________________________________

 

Εκτέλεση των έργων A.Ramirez- Alfonsina y el mar (διασκευή για κιθάρα Μ. Σουρβίνος ) και Tango Mediterraneo, από τον εξαίσιο συνθέτη, δάσκαλο και σολίστα με διεθνείς διακρίσεις, Μιχάλη Σουρβίνο.

______________________________

-Ανάγνωση αποσπάσματος από το λόγο του Γεωργίου Σεφέρη κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ 1963 από τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΛΔ  και Πρόεδρο Εφετών Αθανάσιο Νικολόπουλο .

-Απαγγελία του ποιήματός της με τίτλο << Οι λέξεις που μιλούν >> από την ποιητική συλλογή της << Στ’ Αδράχτι του Κόσμου >>, από την Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων Ευαγγελή Μπράμη.

-Ανάγνωση αποσπάσματος από το διήγημα του Εφέτη και ιδρυτικού μέλους του ΚΕΛΔ Γιάννη Ευαγγελάτου << Ψευδής κατάθεση-Κίβδηλη Ζωή >> από τη συλλογή διηγημάτων του <<Αρματολών και Κλεφτών>> εκδόσεις Νομόραμα, από την Αρεοπαγίτη Άννα Αγγελάτου-Βασιλείου.

-Απαγγελία των  ποιημάτων της με τίτλους << Θέμιδος θεράπων >> και << Ενας Ανδρέας >> από την Εισαγγελέα Εφετών και ιδρυτικό μέλος του ΚΕΛΔ , Βασιλική Χριστούλη .

_____________________________

Εκτέλεση και ερμηνεία του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη << Της δικαιοσύνης  Ήλιε νοητέ >> από την  σολίστ στο κανονάκι και ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών, Ζωή  Μήλιου, μέλους της συμφωνικής ορχήστρας <<Ρωμάνα>>. Τη συνοδεύουν οι θαυμάσιοι παραδοσιακοί μουσικοί:  Παναγιώτης Ξυδέας, στο βιολί και Θοδωρής Γεωργόπουλος στο κλαρίνο .

 

-Απαγγελία του ποιήματος του Μίκη Θεοδωράκη << Το παλικάρι >> και του ποιήματος της << Η Προσευχή του Δικαστή >> από την Πρόεδρο του ΚΕΛΔ, Πρόεδρο Εφετών , Σοφία Λιγνού .

-Ανάγνωση του διηγήματος με τίτλο << Ταξιδεύοντας >>  του ιδρυτικού μέλους και Εφόρου του ΚΕΛΔ , Βασίλη Παπακώστα, από τον ίδιο .

-Απαγγελία του ποιήματός του << Έρως που θάλλει >> από το μέλος του ΚΕΛΔ και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, Πρόεδρο Εφετών, Φώτη Μουζάκη .

-Απαγγελία του ποιήματός της << Δικαστήριο ανηλίκων >> από το μέλος του ΚΕΛΔ και του Διοικητικού του Συμβουλίου, Πρόεδρο Εφετών, Στέλλα Μπλέτα .

———————————————————————————

Εκτέλεση παραδοσιακών μουσικών κομματιών και τραγουδιών από τους  Ζωή Μήλιου στο κανονάκι, Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και Θοδωρή Γεωργόπουλο στο κλαρίνο.

———————————————————————————

Αποφώνηση