Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Ενα αφιέρωμα στους Φιλέλληνες λογοτέχνες και ποιητές κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδος το 1821 οργανώνει ο «Κύκλος Λογοτεχνών Δικαστών» με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και τη σύμπραξη της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 17/3. Στις 11 π.μ. Αίθουσα Παλαιάς Βουλής. Σταδίου 13.

• Την παράσταση «Συστημένο», βασισμένη σε μια σύνθεση ερωτικών επιστολών επιφανών γυναικών και ανδρών ανά τους αιώνες, σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Εξαρχέας στην οικία Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού. 16/3. Στις 12 το μεσημέρι. Λεωφόρος Αμαλίας 4.

• Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Λένα Κιτσοπούλου εμφανίζονται στον Ιανό με τραγούδια του συνθέτη και των Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, Απόστολου Καλδαρά κ.ά. 16/3. Στις 9.30 μ.μ. Σταδίου 24.

• Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη με παλιά και νέα του τραγούδια. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30 μ.μ. 28ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη.

• «Ο κόσμος, το σύμπαν και ο Κάιν στο φεγγάρι: Αιμομειξία και αδελφοκτονία στην ελληνική παράδοση» είναι το θέμα της συζήτησης με αφορμή την παράσταση «Κάιν» πάνω στο έργο του λόρδου Βύρωνος. Συμμετέχουν η αστροφυσικός Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και η λαογράφος – εθνογράφος Μιράντα Τερζοπούλου. 16/3. Στις 6 μ.μ. Αστεροσκοπείο, Λόφος Νυμφών.

• Το βιβλίο του Κριστόφ Ριμπάτ «Στο εστιατόριο. Η κοινωνία στο πιάτο μας» (εκδ. Εστία) για την ιστορία του θεσμού του εστιατορίου ως αστικού και κοινωνικού φαινομένου παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός από τη δημοσιογράφο Γιούλη Επτακοίλη και τον συγγραφέα. Στις 12 το μεσημέρι. Σταδίου 24.

• Προβολή της παιδικής ταινίας με τίτλο «Το πάρκο των θαυμάτων», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της, οργανώνει η επιτροπή «ELPIDA Youth» του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φιλών Παιδιών με καρκίνο». Για παιδιά από 5 ετών και άνω. 16/3. Στις 3 μ.μ. Odeon Starcity (αίθουσα 1), λεωφ. Συγγρού 111 και Λεοντίου.