ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΛΔ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ

Στις 20 Οκτωβρίου 2018 ο Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών πραγματοποίησε την τέταρτη εντός έξι μηνών εκδήλωσή του αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Επιμελήτηριο Λακωνίας και παρευρέθη σε αυτήν και την τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Ο Σεβασμιώτατος, πρώην Δικαστικός Λειτουργός, επαίνεσε την πρωτοβουλία του ΚΕΛΔ, τόνισε την σημασία που έχει η δραστηριότητά του για την ανύψωση του πνευματικού επιπέδου όλων, εξέφρασε δε την ευχή, όπως γίνουν εκδηλώσεις και για άλλους αξιόλογοι ποιητές, οι οποίοι δεν είναι ευρύτερα γνωστοί.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι κκ Τζανέτος Φιλιππάκος, ΓΓ Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον οποίον ανέγνωσε ο Έφορος του ΚΕΛΔ κ. Βασίλειος Παπακώστας και η Πρόεδρο του Συλλόγου Τέχνης Λόγου και Μουσικής «ΛΙΝΟΣ» κ. Όλγα Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου.

Ομιλήτριες ήταν οι κκ Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Κλασσικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ποιήτρια και Μαρίνα Ι. Προμπονά, Φιλόλογος και ποιήτρια, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «ΛΙΝΟΣ», οι οποίες με εμβρίθεια υπεισήλθαν στον πυρήνα του έργου του Νικηφόρου Βρεττάκου, αναδεικνύοντας το φως, το αίσθημα της αγάπης, της δικαιοσύνης και του αγώνα για την ειρήνη που τον συνθέτουν.

Ποιήματα του ποιητή απήγγειλαν οι Πρόεδροι Εφετών και Εφέτες και μέλη του ΚΕΛΔ κκ Αθανάσιος Δαββέτας, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ιωάννα Στρατσιάνη, Μυρτώ Τζαφεράκου, Βασίλειος Παπακώστας Σοφία Λιγνού, ΓΓ του ΚΕΛΔ και Δημήτριος Ορφανίδης, Πρόεδρος του ΚΕΛΔ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης και της ομιλίας του Προέδρου σχετικά με την δραστηριότητα του ΚΕΛΔ, η ΓΓ αυτού κ. Σοφία Λιγνού παρουσίασε το Ανθολόγιο Ποίησης και Πεζογραφίας των μελών του με τίτλο «Ποιητική Αδεία» και υπότιτλο «Εν Αμφιβολία Ποιητές».