ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΕΛΔ

Αγαπητά μέλη , συνάδελφοι , φίλοι του ΚΕΛΔ .

Ο Πρόεδρος του ΚΕΛΔ , Δημήτρης Ορφανίδης , κατά την έναρξη του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου το Κύκλου μας , έκανε απολογισμό του έργου μας , ένα χρόνο μετά από την ανάληψη καθηκόντων από το Διοικητικό Συμβούλιο :

Πριν από λίγες ημέρες κλείσαμε έναν χρόνο από την ανάληψη καθηκόντων από το Διοικητικό Συμβούλιο και είναι αλήθεια ότι ο ΚΕΛΔ σε αυτόν τον χρόνο παρήγαγε σημαντικό πνευματικό έργο κι έγινε γνωστός γι αυτό, τόσο στο νομικό κόσμο της χώρας (συναδέλφους, δικηγόρους ) όσο και πέραν αυτού, αφού μέσω του έργου μας προσεγγίσαμε , συνεργαστήκαμε ή και προσμετράμε ήδη στους φίλους του ΚΕΛΔ και σημαντικές προσωπικότητες της πατρίδας μας , όπως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ,κκ Ιερώνυμο , τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο , τους ποιητές Τίτο Πατρίκιο ,  Βασίλη Βασιλικό , Δημήτρη Καραμβάλη ,   καθηγητές  Πανεπιστημίου ( Απόστολο Γεωργιάδη , Αντώνη Παναγιώτου , Μαρία Γκασούκα ,Χριστίνα Ντουνιά , Αριστοτέλη  Χαραλαμπάκη , Στέλιο Παπαγεωργίου-Γονατά, Γιόλα  Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου  ,  Αννα Φαχαντίδου-Τσιλιγκίρογλου  ) ,  τους σημαντικούς μαέστρους και διδασκάλους μουσικής με τις χορωδίες τους , Δημήτριο Καρούζο και Σωτήρη Δογάνη , τον Πρώην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ – δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο , καθώς  και άλλους αξιόλογους συλλόγους με τους οποίους συνεργαστήκαμε (ΛΙΝΟΣ , ΜΕΣΚ ) ή θα συνεργαστούμε στο μέλλον (Σύλλογος Φίλων Κλασικής Μουσικής και Οπερας )  , καθώς και την καθηγήτρια του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες  VIRGINIA LOPEZ RECIO,  τον αξιόλογο Βρεττανό φιλέλληνα Μαικλ Φώκνερ , τη Μορφωτική  Ακόλουθο των ΗΠΑ Τζένιφερ Σούλερ και τον Πρόξενο της Αιτής στην Ελλάδα YVELT LEBRUN .
Οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις μας είναι :
17 Μαίου 2018 , Ιδρυμα Θεοχαράκη , Αφιέρωμα στη Βυζαντινή Ποίηση : Υμνογραφία και Θύραθεν .
Ιούνιος 2018 , έκδοση του Πρώτου τόμου του Ανθολογίου μας , με έργα 12 μελών μας , με τίτλο << ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ>> , εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ
7 Ιουλίου 2018 , παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη του Ανθολογίου μας  σε συνδυασμό  με τριήμερη εκδρομή σε ιστορικούς και πνευματικούς χώρους της Βορείου Ελλάδος.
22 Σεπτεμβρίου 2018 , συμμετοχή σε εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ψυρρή
30 Σεπτεμβρίου  2018 , Ιδρυμα Θεοχαράκη , παρουσίαση του Ανθολογίου μας στην Αθήνα , με τιμώμενο πρόσωπο τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο , στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα .
17-18-19 Οκτωβρίου 2018 , τριήμερη εκδρομή σε Γύθειο , Μονεμβασιά , Μυστρά  και εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου στο Γύθειο .
27 Νοεμβρίου 2018 , εκδήλωση στην Αθήνα για τους ποιητές της γενιάς του 20 , με συμμετοχή της Χορωδίας του μαέστρου Σωτηρίου Δογάνη που τιμήθηκε με πλακέτα
2 Δεκεμβρίου 2018 , στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας με τίτλο << ο ΚΕΛΔ πάει θέατρο >> , παρακολουθήσαμε τη θαυμάσια παράσταση << Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη >> στο θέατρο Χώρα και ακολούθησε  συζήτηση για τις γυναίκες θύματα και θύτες στο έργο του Παπαδιαμάντη με φιλολογική , κοινωνιολογική  και νομική ανάλυση από εξαιρετικούς επιστήμονες με συμμετοχή του κοινού .
15 Δεκεμβρίου 2018 σε συνεργασία με το σύλλογο <<ΛΙΝΟΣ >>  παρουσιάσαμε το έργο του εφόρου του ΚΕΛΔ , ποιητή , συγγραφέα , συνθέτη , μουσικού , ερμηνευτή Βασίλη Παπακώστα .
22 Δεκεμβρίου 2018 συνδιοργανώσαμε με τη χορωδία του ΔΣΑ χριστουγεννιάτικη εορτή , με απαγγελίες επίκαιρων ποιημάτων των μελών μας .
19 Ιανουαρίου 2019 , στο Περιστέρι Αττικής , έγινε παρουσίαση του Ανθολογίου μας και των βιβλίων της ταμία του ΚΕΛΔ , Λίτσας Καποπούλου και του βιβλίου του εφόρου του ΚΕΛΔ Βασίλη Παπακώστα .
 2 Φεβρουαρίου 2019 επισκεφθήκαμε με ξεναγό την περιοδική έκθεση από τα ανακτορικά διαμερίσματα της απαγορευμένης Πόλης του Ποιητή Κινέζου Αυτοκράτορα Qianlong .
15-17 Φεβρουαρίου 2019  , τριήμερη εκδρομή σε Βόλο, Πήλιο, Λίμνη Πλαστήρα , Τρίκαλα, Καρδίτσα , με  παρουσιάσεις του Ανθολογίου μας και του έργου των προαναφερθέντων μελών μας σε Βόλο και Καρδίτσα .
17 Μαρτίου 2019 , Παλαιά Βουλή Αθήνα , εκδήλωση για τους φιλέλληνες λογοτέχνες κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 , με απαγγελία ποιημάτων οκτώ φιλελλήνων ποιητών στη μητρική τους γλώσσα και σε ελληνική απόδοση με τη  συμμετοχή της χορωδίας του ΔΣΑ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημητρίου Καρούζου και του χορευτικού συγκροτήματος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας , απονομή τιμητικής διάκρισης στις ΗΠΑ για τους φιλέλληνες αμερικανούς λογοτέχνες , την οποία παρέλαβε η Μορφωτική Ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζένιφερ Σούλερ , απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόξενο της Αιτής στην Ελλάδα  YVELT LEBRUN , ως τη χώρα που αναγνώρισε πρώτη την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος το 1823, απονομή τιμητικής πλακέτας στον μαέστρο Δημήτρη Καρούζο και στη χορωδία του . Η μικρή δεξίωση που ακολούθησε ήταν χορηγία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .
Προκηρύχθηκε  λογοτεχνικός διαγωνισμός μεταξύ των νέων κρατουμένων του καταστήματος Αυλώνα  και θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα στις 28 Μαίου 2019 σε εκδήλωση εντός του καταστήματος ενώ τα ποσά της βραβείων είναι χορηγία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .
Στις 11 έως 13  Απριλίου 2019 θα μεταβεί αντιπροσωπεία του ΚΕΛΔ και φίλων του  στο Κίεβο ,  όπου στην έδρα του Πανεπιστημίου Ταράς Σεβτσένκο, κατόπιν προσκλήσεως του Πρύτανη , θα δώσει διάλεξη ο Πρόεδρος του ΚΕΛΔ Δημήτρης Ορφανίδης για την σχέση της ποίησης Καβάφη και Ελύτη  .
Στις 13 Απριλίου 2019 το απόγευμα και  ώρα 19.00 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι θα παρουσιαστεί το Ανθολόγιό μας με επιμέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου και  του μέλους μας Εισαγγελέως Εφετών Βασιλικής Χριστούλη .  .
Στις 17 Απριλίου 2019 και ώρα 19.00 τα μέλη και οι φίλοι του ΚΕΛΔ θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση << Η Λωξάνδρα >> στο θέατρο Βεάκη .
Από 1 έως 5 Μαίου 2019 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην Κέρκυρα και Ιωάννινα με εκδήλωση στην Κέρκυρα προς τιμήν του Διονυσίου Σολωμού και με παρουσίαση του έργου μας με επιμέλεια του ΔΣΚέρκυρας και  του μέλους μας Εισαγγελέως Εφετών Βασιλικής Χριστούλη .
 Σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν δεκτές 6  αιτήσεις νέων μελών που εγκρίθηκαν από τη γενική μας συνέλευση  και πρόσφατα εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο 4 νέες αιτήσεις μελών .

 

Πρόσφατα ανακηρύξαμε επίτιμα μέλη μας τον Τίτο Πατρίκιο και τον Βασίλη Βασιλικό , που αποδέχθηκαν με χαρά την αναγνώριση αυτή  .
Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας τα μέλη μας , τους φίλους μας και όσους συνεργάζονται με τον ΚΕΛΔ  προς επίτευξη του ευγενούς σκοπού του που αντανακλά  θετικά σε όλο το δικαστικό σώμα .
Ο Πρόεδρος  του ΚΕΛΔ                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΛΔ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ                                   ΣΟΦΙΑ Γ.ΛΙΓΝΟΥ